Muahhhhh..

Saye sayang dea

Saye sayang dea

20 Mar 2012

Menyesalnyer Kahwin..Adoiiiiii!!!!

Assalamualaikum :)
Debaran nk konvo makin terasa wlp0n masih awal.. Bln 10 bwu nk nk konvo. Rumet tersayang Cik Laila Azwa pown dh prepare baju konvo. Ceq??? sebok plan bju tunang, akad nikah n bju kahwin n majlis bertandang.  kejap jer skrg dh nk tukaq status..
Dupdapdupdap
Cuak?Memey ar~
Jengjengjeng
Hehehehehehehe
Doakan saya ye :D
Ok,back to the topic.
Hari nie Cekna nak share story dengan korang. Kisah benar oke,bukan kisah tipuuu :p

Ini cerita Aku.. Aku (bukan nama sebenar) baru je kahwin, dengan pilihan mak aku. Aku tak pernah kenal 
 pown dengan dia (bukan nama sebenar gak). Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, menyesal giler kahwin..
Kalau dulu masa belum kahwin, ikut suka aku je nak tidur pukul berapa, nak bangun pukul berape. Pastu kadang-kadang sampai tengah hari tidur, sampai terlepas kuliah.. haha. Takde orang marah pown.
 Lecturer pown tak marah.
Tapi sekarang, nak tidur lewat sikit je ade orang sound. “Jom la bang tido…”.
 Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni.
Kesian kena buli..
Kalau dulu masa belum kahwin, ikut suka aku je nak makan pukul berape, nak makan ape.
Boleh makan best, sebab beli kat kedai.. Tapi sekarang, huhu..
Macam budak kecik je, kena ikut jadual makan! Dah la kadang-kadang dia masak masin la, pahit la..
Pastu kadang-kadang dia bagi aku makan sayur jer banyak.
Tak makan kang kecik hati lak, pastu tulis kat status fesbuk dia.

Arghh,nyesal giler kawin.......

Gambaq xdak kena mengena. my adik wit hubby...








Kalau dulu masa belum kahwin, ikut suka aku je nak shopping bila, kat mana, nak beli apa.. Kira berbelanja tanpa was-was la. Tu yang shopping kejap je melayang 2 3 ratus sekelip mata. Hohoho.. Tapi sekarang, nak pergi shopping je, dia dah siap dengan list barang nak beli. Takde dalam list, tak boleh ambil!! Dah la berjam-jam pusing.. Leceh betul la orang perempuan nieh. Muka dia tak payah nak citer la, memang ceria je kalau masuk shopping mall. Aku je yang muka tension. Arghh, nyesal giler kawin…

Kalau dulu masa belum kawin, rambut aku ni macam-macam style la boleh buat.. Ala Korea boleh, ala Bob Marley pown boleh buat, takde orang sound. Tapi sekarang, panjang sikit je kene sound.. panjang sikit je kene sound.. Dia kata tak hensem la, tak kemas la.. Tak potong kang, dia tak nak ironkan baju aku lak. Haisshh.
Ade satu hari tu, masa makan kat Secret Recepi di JUSCO, ade la sorang awek comel melintas depan kitorang. Aku pon terpandang awek tu tanpa niat (ikutkan tak berdosa la kan?..) ADEH!! Terus kena cubit peha aku dari bawah meja. Cemburu buta lak bini aku (mentang-mentang la aku hensem..).
 Ape lagi, menjerit la aku kat situ.
Maunye tak kuat, satu mall tengok kitorang, termasuk awek tadi..
Arghh first time kot rasa malu giler camtu. Rasanye muka aku lagi merah dari sos cili atas meja. Sakit wooo bini aku cubit. Huhu.. Kesian la kat bakal anak-anak kami nanti. Haha..
Tapi yang bestnya, skarang aku dah tak payah basuh baju, iron baju sendiri..
Semua dah ready made. Hehe. Bab-bab iron baju ni memang aku tak berapa sikit.
Kalau dulu masa belum kahwin, sekali iron baju, sebulan aku pakai. Haha.
Malas basuh sebab tak nak iron lagi! (Oppss kantoi..). Pastu baju bergelimpangan atas katil. Aku memang suka tidur atas kain baju ni (padahal malas kemas). Sekarang… hehehe.
Lagi yang best, time aku demam ke, tak sihat ke, rasa diri nie macam dihargai je.. Yela, kira ade orang take care la. Totalcare!! Hehehe.. Kalau masa belum kawin dulu pepandai la bawak diri kalau demam.
 Huhu, sadis sungguh..
Pastu kan, sekarang kehidupan aku kira tersusun la.. Maklum la dah ade ‘PA’.. Kalau banding dengan dulu, hmm.. tak produktif sangat la kehidupan aku.
Sekali-sekali dia kejut aku bangun solat malam, kadang-kadang dia tegur kalau aku lama tak baca Quran.. Hmm sejuk hatiku. Maklum le kita ni bukan malaikat, iman turun naik. Jadi kena ade yang tolong ingatkan. Ini la

pentingnya cari isteri yang solehah!
Pic adik Ceq sekadar hiasan..
“Buat isteriku yang comel dan tercinta

Terima kasih kerana marah kalau abang tidur lambat
Boleh la abang bangun awal-awal pagi
Then kita solat Subuh sama-sama..
Tapi kalu abang tak bangun jugak,
ayang cubit je peha abang
abang takkan murka..
Lagi abang sayang ade la..
Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana jaga makan minum abang
Tengok sekarang abang dah nak gemuk 
Takde la kurus je macam mula-mula kahwin dulu..
Ke memang nak abang jadi gemuk ni?
Ayang takut orang lain berkenan kat abang ek?
Jangan bimbang atau ragu okeh,
Cintaku hanya eksklusif untukmu sayang..
Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana tolong iron baju abang
Sebab abang memang allergic sikit bab iron baju
Jangan risau la nanti abang potong rambut..
Sekarang abang dah tak selekeh macam dulu
Rambut dah kemas, baju dah kemas, senyum memanjang
Hidup terurus, amal pon terjaga, badan pon berisi juge”

Argghh, nyesal giler kawin LAMBAT!!



Sweet,kan? ter 'feel' mcm nk kahwin jer...hurmmmmmm
Oke,wasalam~ 

P/s : Kahwin itu sunah nabi.Mak,abah..akak nak kahwin, boleh??Ahakss!!

No comments:

Post a Comment